Kalp hastalığı, diyabet, yüksek tansiyon, yüksek kolesterol, karaciğer hastalığı, uyku apnesi gibi hastalıklara da etki eden obezite, iyileştirilebilir bir hastalıktır. Fiziksel aktivite, sağlıklı beslenme ve davranış değişiklikleri kilo vermeye yardımcı olarak obezite tedavisinde kullanılır. Bazı durumlarda ise ilaç tedavisinden ya da obeziteye karşı geliştirilen cerrahi yöntemlerden yararlanılabilir.
Obezite tedavisi bireyin kararlılığı ve etkin olarak katılımını gerektiren, tedavisi zorunlu, uzun ve süreklilik arz eden bir süreçtir. Bu nedenle obezite tedavisinde hekim, diyetisyen ve fizyoterapistten oluşan bir ekip gerekmektedir. Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde obezite polikliniği hizmet vermeye başladı.
Hastalar hem sağlıklı bir şekilde kilo vermek hem de bundan sonraki hayatlarında daha sağlıklı devam etmek amacıyla bu bölüme başvurabiliyor.
Obezitenin bir halk sağlığı sorunu olmadan engellenmesi gereken bir durum olduğunu söyleyen Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Uzm. Dr. Felat Çiftçi,
Yaklaşık bir yıldır obezite ile mücadele için başlattığımız mide balonu işlemine yaklaşık bir yıldır tüp mide ameliyatı ile devam etmekteyiz. Artık Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ameliyat öncesi değerlendirmek için veya ameliyat sonrasında takiplerini daha sağlıklı yapabilmek için hastalarımıza daha hizmet iyi hizmet verebilmek için obezite polikliniğimiz açılmıştır. Bu sebeple obezite ameliyatı için ve sonrasında takipler için hastalarımızın il dışına artık gitmelerine gerek kalmamıştır dedi.
0 Yorum