Karaköprü'de ekipler sahadan ayrılmıyor

Karaköprü Belediyesi, inşaat sektörünün gözdesi olan ilçede daha sağlam ve güvenli yapıların inşa edilmesini sağlamak için temel su yalıtımı, seviye kontrolleri, sundurma ölçümü, jeofizik çalışmaları gibi yapı denetim faaliyetlerini titizlikle sürdürüyor....

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’nın parlayan yıldızı olan ve yeni yapılarla her geçen gün gelişen ilçesi Karaköprü özellikle inşaat sektörü için büyük önem arz ediyor. Yeni yapılaşmanın çok fazla olduğu ilçede yapıların sağlam ve güvenli bir şekilde inşası için Karaköprü Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından denetimler gerçekleştiriliyor.

İlçe sınırları içerisindeki tüm inşaatlarda sağlam ve güvenli yapıların inşa edilmesi amacıyla mühendisler ve mimarlar tarafından yapı denetim çalışmaları sıkılaştırıldı. Bu kapsamda, yeni binalarda tüm aşamalar titizlikle kontrol edilirken, mevcut binalarda da gerekli kontroller yapılarak riskli durumlar tespit ediliyor.

Ekipler tarafından temel su yalıtımı, seviye kontrolleri, sundurma ölçümü, iskân ve yapı izni kontrolü gibi işlemler gerçekleştirilirken vatandaşlardan gelen kaçak yapı ve izinsiz işlem şikayetleri de değerlendirilerek gerekli yaptırımlar uygulanıyor.

 

JEOFİZİK ÇALIŞMALARLA SAĞLAM ZEMİNLER BELİRLENİYOR

Ayrıca Yapı kontrol Müdürlüğüne bağlı jeofizik mühendisleri tarafından konutlaşma sahalarında inşaat öncesi gerçekleştirilen jeofizik araştırmalarıyla zeminin su seviyesi, zemin katmanları, sıvılaşma potansiyeli ve dolgu alanları belirleniyor. 

Sismik, mikrotremör ölçümleri ve çeşitli jeofizik ölçümlerle zeminin dinamik özellikleri, tabaka geçişleri ve dolgu alanları bulunurken, yapay depremlerle titreşim verilerek zeminin elastik özellikleri tespit edilip gerekli ölçümleri gerçekleştiriliyor.

Karaköprü'de ekipler sahadan ayrılmıyor

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum