50 Bin kişi ziyaret etti

Karaköprü Belediyesinin Şanlıurfa’ya kazandırdığı bilim merkezi ve müzeler 2024 yılının ilk 6 ayında vatandaşlardan yoğun ilgi görürken yaklaşık 50 bin kişi tesisleri ziyaret etti....

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karaköprü’deki Battani Uzay ve Havacılık Bilim Merkezi ile Oyun ve Oyuncak Müzesi, Sinema ve Basın Müzesi, Müslüm Gürses Müzesi yılın ilk 6 ayında önemli bir ziyaretçi sayısına ulaştı. Özellikle okullar için toplu okul gezileri ile kültür gezileri için tercih edilen müzeler ve bilim merkezi, öğrencilere keyifli bir öğrenme ortamı sunuyor.

Gençleri uzay bilimleri, önemli buluşlara imza atmış dâhiler ile yeni nesil yazılım teknolojisiyle tanıştıran Battani Uzay ve Havacılık Bilim Merkezinde ziyaretlerin yanında içerisinde bulunan sınıflarda verilen robotik kodlama kurslarıyla yazılım öğrenmek isteyen gençlere temel bilgiler öğretiliyor. Bilim Merkezini yılın ilk6 ayında yaklaşık 21 bin kişi ziyaret etti.  

Şanlıurfa’da bir ilk olarak kazandırılan Oyun ve Oyuncak Müzesinde geçmişten bugüne oyuncaklar sergilenerek ziyaretçilere eğlenceli ve nostaljik anlar yaşatılıyor. Müze altı aylık süreçte18.500 kişiyi ağırlarken, Kültür yolu festivali için müzede açılan 'Geleneksel Kıyafetli Oyuncak Bebekler' sergisini bir haftada yaklaşık 2 bin vatandaş ziyaret etti. 

Şanlıurfa’nın adeta hafızasını içinde barındıran Sinema ve Basın Müzesi, Şanlıurfa’da çekilen filmleri ve bu filmlerde kullanılan materyalleri içinde barındırırken, Şanlıurfa basınında emek vermiş önemli isimlerin portreleri, ekipmanları ile eski gazeteler de sergileniyor. Müslüm Gürses Müzesi de Şanlıurfalı merhum sanatçının kişisel kıyafetleri, enstrümanları, kasetleri ve malzemelerinin sergilenip usta sanatçının saygıyla anıldığı bir müze olarak hizmet veriyor. Buiki müze de 2024 yılının ilk altı aylık sürecinde 10 binin üzerinde vatandaşı ağırladı.  

Karaköprü’deki müzeler ve Battani Uzay ve Havacılık Bilim Merkezi özellikle öğrenciler için düzenlenen geziler ve atölye çalışmaları ile gençlerin farklı alanlarda bilgi sahibi olmalarını, ufuklarını genişletmelerini sağlıyor.

50 Bin kişi ziyaret etti

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum