Festival için geri sayım başladı

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Türkiye Kültür Yolu Festivali öncesi basın mensupları ile bir araya gelerek hazırlık çalışmalarını değerlendirdi ve davet çağrısında bulundu....

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, 25 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek Türkiye Kültür Yolu Festivali programının ayrıntılarını Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü Selim Terzi ile birlikte kamuoyuyla paylaştı.

Kültür ve sanat etkinliğinin Şanlıurfa’ya hayırlı olmasını dileyen Vali Hasan Şıldak, tüm hazırlık aşamalarını birebir takip ederek sürekli olarak ilgili kurumlarla çalışmaları değerlendirdiğini ifade etti. Buluşmanın Şanlıurfa değerlerinin tanıtımına katkı sunacağını da sözlerine ekleyen Vali Şıldak şu ifadeleri kullandı;

"Toplam 16 ilde gerçekleşecek kültür yolu festivallerinin bir halkasının şehrimizde gerçekleştirilecek olmasından Şanlıurfa adına son derece mutluyuz. Bu konuda özellikle Kültür ve Turizm Bakanımıza, bakanlık ekibine çok teşekkür ediyorum. Şanlıurfamız bunu hak eden ve sonuna kadar da iyi bir organizasyonla inşallah başarılı bir etkinliği halkımıza oluşturmuş olacağız. Gerçekten şehrimiz pek çok vilayet göre artıları olan, hem kültürü hem turizm değerlerini bünyesinde barındıran, sadece turizm şehri ve sadece kültür şehri değil, kültür ve turizm şehri olarak bunu kombine eden değerleri yüksek potansiyeli geniş bir il. Böyle olduğu için Şanlıurfa'mızda böyle bir etkinliğin düzenlenmesi çok anlamlıdır diye düşünüyorum. İkinci sebep olarak da Şanlıurfa’da sosyal aktivite, canlılık ve insanların bir araya gelmesi adına çok güzel bir etkinlik. Tekrar bakacak olursak; müzik, konserler, tiyatrolar, gösteriler ve söyleşiler var. Aynı zamanda lezzet durakları ile gastronomi adına güzel bir şölen tüm katılımcıları bekliyor. Dokuz gün boyunca Şanlıurfa’da canlılık olarak Festival havasını en iyi şekilde yaşamış olacağız. 

 

"GÖBEKLİTEPE DE FESTİVALDEN PAYINI ALACAK"

Başka önemli artı şudur; Göbeklitepe, tarihin sıfır noktası olarak dünya tarihinin varoluşu ile ilgili medeniyet tarihini tekrar yazılmasını sağlayan çok önemli bir noktada bulunuyor. Göbeklitepe demek Taş Tepeler Projesi demek. Pek çok başka arkeoloji durakları demek, buradaki kazı çalışmaları demek. Artı bir milyon üzerinde turistin hedeflenmesi demek. Ve böylelikle Göbeklitepe’nin de bu vesileyle tekrar öne çıkarılması gerçekleşecek. Bilindiği gibi yine kısa bir süre önce Türk Hava Yollarımız da Taş Tepeler Projesine sponsor oldu. Bu sponsorluk desteğinin de çok önemli olduğunu ve Şanlıurfa’nın turizm noktasında konusunda öncülük edeceğini değerlendiriyorum.

 

"VALİLİK OLARAK HAZIRLIKLARIMIZI TAMAMLADIK"

Biz de Valilik olarak Bakanlığımızla iş birliği içerisinde hazırlıklarımızı tamamladık. Özellikle güvenlik anlamında, trafik tedbirleri yönünden, belediye hizmetleri yönünden bir aksama yaşanmaması ve sağlık tedbirleri buna dahildir herhangi bir sıkıntı olmadan şehrimizin yüz akıyla organizasyonu yürütülmesi konusunda bütün kurumlarımızla toplantılarımızı gerçekleştirdik. 

 

"SOLOTÜRK ŞANLIURFA'MIZA GELİYOR"

Bir başka detay ise Pazar günü önemli bir etkinliğe sahne olacak şehrimiz. SOLOTÜRK Şanlıurfa'mıza gelerek gösteri düzenleyecek. SOLOTÜRK Türk Hava Kuvvetlerimizin Türk Yıldızları gibi çok gurur verici gösterilerini gerçekleştiren bir gösteri takımı. Bunu da inşallah Eyyübiye Millet Bahçesi'nin olduğu düzlük alanda, saat 17.00'de Pazar günü hep birlikte izleyeceğiz. Basınımızı ve tüm kıymetli vatandaşlarımızı bu önemli etkinliğe davet ediyoruz. Bu vesileyle yine bütün Şanlıurfa hemşerilerimizi Kültür Festivali‘ne davet çağrımızı yineliyoruz."

 

GENEL MÜDÜR TERZİ DE DEĞERLENDİRMEDE BULUNDU

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü Selim Terzi ise Şanlıurfa'ya gelerek tüm hazırlık çalışmalarını değerlendirdiklerini ve festivalin Şanlıurfa'da olmasından mutluluk duyduklarını ifade etti. Genel Müdür Terzi daha sonra tüm günlerin etkinlik programının ayrıntılarına yer vererek basın mensuplarına katılımlarından dolayı teşekkür etti. 

Program günün anısına alınan toplu fotoğraf çekimi ile tamamlandı.

Festival için geri sayım başladı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum